Punkt porad i interwencji – spotkanie w Puławach

Najbliższe spotkanie odbędzie się w środę 4 października o godzinie 18:00 w sali konferencyjnej Urzędu Miasta w Puławach, ul. Lubelska 5.

>>Potwierdź udział w spotkaniu<<

Typowe biura porad prawnych zajmują się osobistymi przypadkami, głównie poradami z zakresu spraw konsumenckich i prawa pracy oraz karnego. Prowadzone przez Fundację biuro zajmuje się sprawami w interesie społecznym dotyczącymi przejrzystości działania organów władzy lokalnej, przeciwdziałania korupcji i konfliktowi interesów, nieprawidłowości i działań niezgodnych z prawem w sektorze publicznym.

Zgłoś nam problem lub dowiedz się o naszych działaniach

Jeśli wiesz o takich problemach możesz je zgłosić do biura Fundacji. Wszystkie sprawy analizujemy i w razie możliwości podejmujemy interwencję. Podaj nam swoje dane kontaktowe, abyśmy mogli Cię powiadomić o rezultatach naszych działań (gwarantujemy anonimowość). Pomoc jest bezpłatna, dzięki wsparciu finansowemu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

W ostatnim roku udało nam się wyegzekwować informacje nt. wynagrodzeń członków zarządu państwowej spółki PGE Dystrybucja SA, zestawienia wydatków ze służbowych kart urzędników czy doprowadzić do zgodnego z prawem działania komisji rewizyjnej w gminie Sitno.

>>Potwierdź udział w spotkaniu<<

Uwaga! Nie pomagamy w prywatnych sprawach, np. w sytuacji, gdy urząd nie wypłaca należnych Ci pieniędzy albo niesłusznie nakazał rozbiórkę garażu.

Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.