Masz dwa tygodnie na złożenie wniosku o kredyt studencki

Tylko do 15 listopada możesz złożyć w jednym z oddziałów czterech banków wniosek o udzielenie preferencyjnego kredytu studenckiego.

Jest on współfinansowany przez państwo, dzięki czemu warunki korzystania z niego są bardzo atrakcyjne. Oprocentowanie spłacanych aktualnie kredytów studenckich wynosi ok. 3%. Kredyt pobierasz przez okres studiów, w transzach po 600 zł miesięcznie, a zaczynasz spłacać dopiero po dwóch latach od uzyskania dyplomu (przez ten czas odsetki nie są naliczane).

Fundacja Wolności zachęca studentów z niezamożnych rodzin do ubiegania się o kredyt studencki oraz przeznaczenie go do rozwoju własnych kompetencji i umiejętności, co pozwoli zaprocentować w przyszłości.

Zapraszamy do odsłuchania audycji poświęconych kredytom studenckim, które były emitowane w Radio Centrum. Audycję „Studencki Portfel” prowadzą redaktor Piotr Nowak oraz prezes Fundacji Wolności Krzysztof Jakubowski.logo radio centrum

Audycja w Radio Centrum cz. 1 – 19.10.2012

Audycja w Radio Centrum cz. 2 – 26.10.2012

Zapoznaj się również z poniższą prezentacją, która wyjaśni Ci najważniejsze kwestie związane z preferencyjnymi kredytami studenckim: