Złożyliśmy prawie 330 wniosków

Zakończyła się procedura składania wniosków do Budżetu Obywatelskiego Lublina. Mieszkańcy nie zawiedli i złożyli prawie 330 wniosków.

Dziękujemy mieszkańcom, którzy tak chętnie i licznie złożyli wnioski do Budżetu Obywatelskiego Lublina. Dziękujemy osobom, które włączyły się w proces i razem z nami współpracowały przy realizacji Budżetu: wolontariuszom, pracownikom filii Miejskiej Biblioteki Publicznej w Lublinie oraz pracownikom Biur Obsługi Mieszkańców.

Wniosków złożono prawie 330. Pomysły były rózne. Są wśród nich wielopokoleniowe place zabaw, wielofunkcyjne boiska sportowe, remonty chodników i ulic, a także zajęcia dla młodych i seniorów.

W ciągu najbliższych dwóch miesięcy wnioski poddane zostaną ocenie, a następnie powstanie lista projektów, które poddane zostaną pod głososwanie mieszkańców.
Lista projektów pozytywnie ocenionych, wraz z krótkim opisem, zamieszczona zostanie na naszej stronie oraz w punktach informacyjnych: Biurach Obsługi Mieszkańców oraz wybranych filiach Miejskiej Biblioteki Publicznej.

źródło: Urząd Miasta Lublin