Uchwały RD Szerokie

1. Uchwała nr 15/XXXV/2014 z dnia 08.05.2014 r. – dotyczy udzielenie absolutorium Zarządowi Dzielnicy.

Rada udzieliła absolutorium Zarządowi Dzielnicy.

1. Uchwała nr 16/XXXVI/2014 z dnia 12.06.2014 r. – dotyczy uchwalenia propozycji przeprowadzenia inwestycji na terenie dzielnicy przez Urząd Miasta Lublin, finansowanych z budżetu miasta w przyszłym roku budżetowym.

Uchwała zawiera 22 propozycje inwestycji finansowanych z budżetu miasta do przeprowadzenia na obszarze dzielnicy, w tym budowy nowych dróg i mostu na rzeczce Czechówce – łącznie 15 pozycji, remontu i przebudowy już istniejących – 2 pozycje, zabezpieczenia środków na utrzymanie przejezdności dróg podczas zimy, tworzenie nowych terenów zielonych, zmianę zagospodarowania przestrzennego oraz budowę nowej szkoły.