Posiedzenie RD Węglin z 23 września 2014

1. Frekwencja: 11 obecni, 4 nieobecni. Ponadto w posiedzeniu uczestniczył gość radny Zbigniew Ławniczak.

2. Przebieg:

• stałe elementy (otwarcie posiedzenia, odczytanie i przyjęcie protokołu z poprzedniego posiedzenia, sprawozdanie przewodniczącej zarządu z bieżącej korespondencji)

• przewodnicząca zarządu M. Grzybowska poinformowała radę o Budżecie Obywatelskim, że jest 10 mln zł. do rozdysponowania i że z obszaru dzielnicy został zgłoszony projekt budowy chodnika przy ulicy Wielkopolskiej.

1. Problemy przeze mnie zauważone

• Z obszaru dzielnicy był zgłoszony również projekt mieszkańca J. Być, projekt nr 155, dotyczący budowy schodów przy ul. Orkana, RD prawdopodobnie miała wiedzę o tej inicjatywie, gdyż J. Być sygnalizował potrzebę budowy schodów na posiedzeniu w czerwcu 2014, nie wiem tylko, czy kierował w tej sprawie pismo (inne pismo kierował przed głosowaniem do BO, z prośbą o poparcie), i czy na posiedzeniu mówił, że schodki przy Orkana zamierza zgłosić do BO.