Jeszcze w lipcu pytaliśmy o efektywność wyjazdu do Izraela

No Com­ments

W związ­ku z kon­tro­lą CBA w urzę­dzie mar­szał­kow­skim, infor­mu­je­my, że Fun­da­cja Wol­no­ści w lip­cu i sierp­niu zwró­ci­ła się z pyta­nia­mi o jego efek­tyw­ność oraz kosz­ty do Pre­zy­den­ta Mia­sta Lublin a następ­nie do Mar­szał­ka Woje­wódz­twa Lubel­skie­go (oby­dwie odpo­wie­dzi zamiesz­cza­my poni­żej).

Z pyta­nia­mi wystą­pi­li­śmy w związ­ku z inter­wen­cją jed­ne­go z nie­za­do­wo­lo­nych uczest­ni­ków tego wyjaz­du.

W oby­dwu przy­pad­kach pyta­li­śmy o listę uczest­ni­ków wyjaz­du, kosz­ty, doku­men­ta­cję z wyjaz­du.

Pyta­nia prze­sła­ne do mar­szał­ka:
– kto z pra­cow­ni­ków Urzę­du Mar­szał­kow­skie­go wyjeż­dżał w czerw­cu do służ­bo­wo Izra­ela?
– Z kim się tam spo­tkał?
– Wno­szę o udo­stęp­nie­nie doku­men­ta­cji z wyjaz­du (notatki/nagrania/dokumentacja fotograficzna/inne).
– Kto jesz­cze brał udział w tym wyjeź­dzie? Pro­szę o udo­stęp­nie­nie peł­nej listy osób oraz repre­zen­to­wa­nych przez nie insty­tu­cji.
– Ile kosz­to­wał wyjazd? Wno­szę o prze­sła­nie kopii doku­men­tów księ­go­wych, poświad­cza­ją­cych kosz­ty wyjaz­du.

Mar­sza­łek prze­dłu­żył ter­min odpo­wie­dzi, wska­zu­jąc na potrze­bę zebra­nia danych (w tym listy uczest­ni­ków wyjaz­du oraz doku­men­tów poświad­cza­ją­cych jego kosz­ty).

Odpo­wiedź Mar­szał­ka:

Mar­sza­łek prze­dłu­że­nie odp ws wyjaz­du do Izra­ela by fun­da­cja­wol­no­sci on Scribd

Odpo­wiedź Pre­zy­den­ta:

Odp Pre­zy­den­ta ws wyjaz­du do Izra­ela by fun­da­cja­wol­no­sci on Scribd

Pre­zes zarzą­du Fun­da­cji Wol­no­ści. Absol­went Szko­ły Lide­rów Spo­łe­czeń­stwa Oby­wa­tel­skie­go. Czło­nek Rady Dzia­łal­no­ści Pożyt­ku Publicz­ne­go Mia­sta Lublin w latach 2014–2016.

Misją Fun­da­cji Wol­no­ści jest spo­łecz­na kon­tro­la prze­strze­ga­nia pra­wa i dąże­nie do jako­ścio­wych zmian dzia­łal­no­ści orga­nów wła­dzy publicz­nej, w inte­re­sie oby­wa­te­li. Chce­my by miesz­kań­cy Lubli­na real­nie decy­do­wa­li o tym, co się dzie­je w mie­ście.

Czy jesteś świad­kiem prze­wi­nie­nia urzęd­ni­ków w Lubli­nie? A może pró­bu­jesz zdo­być ogól­no­do­stęp­ne infor­ma­cje w urzę­dzie, ale są zata­ja­ne? Pomo­że­my Ci!

Dba­my o przej­rzy­stość naszej stro­ny. Wszyst­kie star­sze wpi­sy odnaj­dziesz w archi­wum aktu­al­no­ści.

Zobacz wszyst­kie wpi­sy