Drugi raz jesteśmy w “Masz Głos, Masz Wybór”

Masz Głos, Masz Wybór 2013Drugi raz zakwalifikowaliśmy się do akcji “Masz Głos, Masz Wybór”. Tym razem wybraliśmy zadanie “Inicjatywa lokalna” (przeczytaj więcej na maszglos.pl).

W dniach 10-12 maja w Falentach pod Warszawą odbyło się szkolenie dla tegorocznych uczestników akcji (w sumie ponad 130 organizacji z całego kraju). Zdobywaliśmy wiedzę nt. specyfiki inicjatywy lokalnej, jej realizacji, współpracy z samorządem a także wymienialiśmy się doświadczeniami i uwagami z innymi uczestnikami.

Naszym celem będzie nie tylko dążenie do rewitalizacji przestrzeni sąsiedzkiej przy ul. Sowińskiego i Al. Racławickich, ale również doprowadzenie do uchwalenia przez Radę Miasta zasad realizacji inicjatywy lokalnej w Lublinie.