Głosowanie ws. budżetu obywatelskiego

Do 28 czerwca mieszkańcy dzielnicy Rury biorą udział w głosowaniu w sprawie budżetu obywatelskiego.

Rada Dzielnicy Rury zgodziła się na przekazanie do dyspozycji mieszkańców swojej całej rezerwy celowej (109 tys. zł). Od marca prowadziliśmy kampanię promocyjną, zorganizowaliśmy trzy spotkania z mieszkańcami dzielnicy, przyjmowaliśmy zgłoszenia projektów. Mieszkańcy zgłosili w sumie 121 propozycji, spośród których weryfikację formalną przeszło 111 z nich.

Pozostaje jedynie wybór najlepszych z nich. Każdy mieszkaniec dzielnicy Rury, który ukończył 16. rok życia może wziąć udział w głosowaniu. W tym celu wystarczy wypełnić kartę do głosowania, która znajduje się w bieżącym wydaniu gazety „Nowy Impuls”. Gazeta od początku tygodnia jest dystrybuowana do skrzynek pocztowych mieszkańców dzielnicy. Można wybrać maksymalnie trzy propozycji. Kartę należy dostarczyć do jednego z dwóch punktów:

1. Siedziby Rady Dzielnicy Rury w Domu Kultury LSM przy ul. Konrada Wallenroda 4A.

2. Biura Obsługi Mieszkańców przy ul. Filaretów 44 (w godz. pracy biura 7.45-15.15).

Głos można również oddać elektronicznie. W tym celu należy pobrać kartę do głosowania, zaznaczyć maksymalnie trzy propozycje, zapisać plik i odesłać na adres mailowy dzielnica.rury@op.pl lub kontakt@fundacjawolnosci.org.