Darowizna się zwraca – wpłać dzisiaj

Dziś jest ostatni dzień roku. To zarazem ostatnia szansa w tym roku, aby zwiększyć swój zwrot podatku, wpłacając darowiznę dla Fundacji Wolności.

Jak przekazać darowiznę

Aby móc odliczyć darowiznę od podatku, w tytule przelewu wpisz „Darowizna na działalność pożytku publicznego„. Na wszelki wypadek zachowaj potwierdzenie przelewu.
Dane do przelewu tradycyjnego:
Fundacja Wolności
ul. Peowiaków 10/8
20-007 Lublin
34 1950 0001 2006 0330 1807 0002
Możesz też skorzystać poniższego formularza:
PLN

Jak rozliczyć darowiznę

Rozliczając swój podatek PIT, pamiętaj aby wpisać nazwę organizacji i kwotę darowizny w załączniku PIT/O stanowiącym załącznik do formularza PIT-37. Każde 100 zł przekazanej darowizny zwiększy Twój zwrot podatku o 18 zł lub 32 zł (w zależności od tego czy Twoje dochody mieszczą się w I czy II progu podatkowym).

Twoja darowizna

Przekazane środki spożytkujemy na cele statutowe, czyli na rzecz zwiększania jawności i transparentności w wydatkowaniu naszych podatków.

Dziękujemy za wsparcie!

Zobacz, czym się zajmujemy