Wniosek do Prezydenta o zorganizowanie gali wręczenia nagród dla wyróżniających się urzędników

W dniu 2 lutego złożyliśmy wniosek do Prezydenta miasta Lublin o zorganizowanie gali, na której zostaną uhonorowani najbardziej zasłużeni pracownicy urzędu. Wydarzenie mogłoby odbyć się np. przed najbliższą sesją Rady Miasta lub w trakcie przerwy w obradach.

19 stycznia br. podczas Gali w Lubelskim Centrum Konferencyjnym prezydent wręczył nagrody sportowcom, którzy osiągnęli w ubiegłym roku wysokie wyniki. Natomiast informacje o stypendystach i nagrodach przyznanych mieszkańcom miasta z zakresu kultury są publikowane na stronie urzędu. Dzięki temu mieszkańcy mają możliwość podziwiać ich sukcesy.

Nie widzimy powodu, aby nie chwalić się sukcesami i osiągnięciami pracowników urzędu, którzy szczególnie wyróżnili się swoją pracą w minionym roku. Dlatego wnioskujemy o zorganizowanie gali z odznaczeniem najbardziej wyróżniających się pracowników urzędu oraz opublikowanie na stronie urzędu miasta listy wszystkich pracowników, którzy otrzymali nagrodę za pracę w minonym roku, wraz z podaniem uzasadnienia i kwoty nagrody.

Poza tym, złożyliśmy wniosek o udzielenie informacji publicznej w sprawie udostepnienia nazwisk pracowników urzędu, którzy otrzymali nagrody za pracę w 2017 roku, wraz z podaniem uzasadnienia i kwoty nagrody. Takie same wnioski wysłaliśmy również do Marszałka Województwa Lubelskiego oraz Wojewody Lubelskiego.