Wojewoda Lubelski opublikował rejestry umów

Wojewoda Lubelski Przemysław Czarnek opublikował w Biuletynie Informacji Publicznej rejestr zawieranych umów i porozumień za 2017 rok.

Jest to efekt petycji, skierowanej do Wojewody przez Fundację Wolności. Petycję opublikowaliśmy na naszej stronie (tutaj) i zachęcaliśmy do podpisania. Wojewoda rozpatrzył ją pozytywnie i w lipcu Dyrektor Biura Wojewody odpowiedział, że rejestry umów zostaną opublikowane do 1 października i będą aktualizowane co kwartał.

Wojewoda wywiązał się ze swojego zobowiązania przed czasem, bo 29 września w BIPie pojawiły się wykazy umów. Rejestr umów i porozumień wojewody jest dostępny >>pod tym adresem<<. Natomiast rejestr umów i porozumień zawieranych przez Dyrektora Generalnego Lubelskiego Urzędu Wojewódzkiego znajduje się >>tutaj<<.