Port Lotniczy udostępnił informacje o kosztach czerwcowego wyjazdu do Izraela

Port Lotniczy Lublin SA pozytywnie rozpatrzył nasz wniosek o ponowne rozpatrzenie wniosku o udostępnienie informacji publicznej.

Pytaliśmy o koszty wyjazdu, dokumenty księgowe oraz dokumentację. Najpierw spółka odmówiła. Poniżej zamieszczamy decyzję odmowną spółki wraz z uzasadnieniem:

Złożyliśmy wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy. Tym razem nasze argumenty przekonały zarząd lotniska, bo właśnie otrzymaliśmy informację o kosztach czerwcowego wyjazdu do Izraela, fakturę oraz zdjęcia.

Dzięki temu wiemy, że wyjazd kosztował dokładnie 1 533 072 zł. W tym 249 280 zł w formie zaliczki a pozostała kwota została wpłacona w lipcu, już po zakończeniu wyjazdu. Na fakturze znajduje się opis „Realizacja wydarzenia promocyjnego ze współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Lubelskiego„. Poniżej treść faktury:

Czytaj więcej na portalu gazeta.jawnylublin.pl