Pierwszy roczek

Wyroznienie za udział w akcji "Masz Głos" 2012Dziś mija rok od powstania Fundacji Wolności. W tym czasie wydaliśmy Informator Akademikowy, przygotowaliśmy cykl audycji ekonomicznych „Studencki Portfel” w Radio Centrum, zorganizowaliśmy Ligę Cashflow, koordynowaliśmy projekt Ekonomia w Działaniu, przeprowadziliśmy monitoring funduszu korkowego i monitoring sportu w Lublinie, Badanie Aktywności Radnych, podjęliśmy działania na rzecz popularyzacji idei budżetu obywatelskiego w Lublinie, działamy na rzecz wprowadzenia inicjatywy lokalnej, zorganizowaliśmy Święto Samorządu Lokalnego.

Na nasze działania nie dostaliśmy ani złotówki z budżetu miasta. Otrzymaliśmy wyróżnienie za udział w ogólnopolskiej akcji „Masz Głos, Masz Wybór”.

Przez ten czas ukazały się 33 materiały w lokalnych mediach dot. naszych działań, na Fb lubi nas 625 osób a prawie 5,5 tys. odwiedziło naszą stronę internetową.