List do radnych ws społecznych asystentów radnych

Radni Miasta Lublin:
Sylwester Tułajew
Zbigniew Ławniczak
Jadwiga Mach
Marcin Nowak

Szanowni Państwo,

Jeszcze raz gratuluję zajęcia czołowych lokat w Badaniu Aktywności Radnych, przeprowadzonym przez naszą fundację pod koniec ubiegłego roku (pełne wyniki znajdują się na stronie: http://www.fundacjawolnosci.org/realizowane-projekty/bar).

Przypominam, że jedną z rekomendacji zamieszczonych w raporcie, było podjęcie uchwały w sprawie społecznych asystentów radnych miasta Lublin. Nie wiążą się z tym żadne koszty a zyskać mogą radni (pomoc w wypełnianiu ich obowiązków) oraz mieszkańcy (zdobycie wiedzy i doświadczenia z zakresu funkcjonowania samorządu – przydatne zwłaszcza dla młodych ludzi). Podobne uchwały przyjęło już kilka miast w Polsce (m. in. Opole, Sosnowiec, Pabianice, Łódź).

W załączniku przesyłam gotowy projekt uchwały wraz z uzasadnieniem.

Jestem przekonany, że jako najaktywniejsi radni, poprą Państwo nasz projekt, który wzmocni samorząd lokalny w Lublinie.

Czy zechcieliby Państwo wspólnie (jako najaktywniejsi radni) złożyć powyższy projekt uchwały pod obrady Rady Miasta? Jeśli tak, proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny. Czekam na odpowiedź do piątku.

Krzysztof Jakubowski

Prezes zarządu

• Dziekuję za wyróżnienie , jestem za Panstwa projektem dotyczacym wprowadzenia w zycie funkcjonowania asystentów społecznych . Proszę o kontakt w celu omówienia szczegółów uchwały.

• jestem za projektem pozdrawiam