Inicjatywa Lokalna w Lublinie jeszcze tej jesieni?!

InicjatywapisamoPo ponad roku przerwy od dyskusji na posiedzeniu Rady Działalności Pożytku Publicznego, Urząd Miasta Lublin ponownie zainteresował się inicjatywą lokalną. Z odpowiedzi Prezydenta Krzysztofa Żuka na nasz list w tej sprawie wynika, że jeszcze we wrześniu projekt uchwały może trafić do konsultacji społecznych. Cały list zamieszczamy obok.

Trzymamy kciuki i z pewnością włączymy się w proces konsultacji.

Natomiast wczoraj na antenie Radia eR rozmawialiśmy o budżecie obywatelskim oraz właśnie o inicjatywie lokalnej.

Fundacja Wolności w 2013 roku uczestniczy w zadaniu „Inicjatywa lokalna” w ramach ogólnopolskiej akcji „Masz Głos, Masz Wybór”. Za przeprowadzony w ubiegłym roku monitoring funduszu korkowego w Lublinie otrzymaliśmy wyróżnienie od organizatorów akcji.